Historie

Delfts levenswerk

Delft is een bijzondere plek. De stad kent een enorme geschiedenis met prachtige verhalen. Willem van Oranje wandelde over het Prinsenhof. Johannes Vermeer zette er zijn penseelstreken. De band Tee Set zag er het levenslicht. En de familie Camijn runt er nu al tientallen jaren een prachtig familiebedrijf. De wortels van Hampshire Hotel Delft Centre groeien dan ook stevig in de Delftse grond.

1953

Moeder De Kok is ondernemend en begint met het verhuren van 7 kamers aan de Houttuinen. Later neemt dochter Elly het stokje samen met haar man Antoon Camijn over. Het pension verandert al snel in een professioneel hotel. Ondertussen speelt Antoon met de Formatie Flame ook nog alle podia in Nederland plat.

Delft Hotel Centrum

2000

Gemeente Delft maakt plannen om het gebied rondom het station te herontwikkelen tot het huidige Spoorzonegebied. Dat betekent dat ook Hotel de Kok moet wijken. Meteen worden er plannen gemaakt voor een nieuw hotel aan de Koepoortplaats in Delft.

2010

Et voila! Aan de poorten van de binnenstad, met in de rug het heerlijke groen van Delftse Hout, verrijst in 2010 het nieuwe hotel. Hotel Delft Centre staat als een (t)huis, kent 92 kamers, een bar, lounge, restaurant en drie vergaderzalen. Broers Leon en Rogier Camijn nemen het stokje met trots over van Antoon en Elly.

Delft hotels
Delft hotel centrum 2

2022

Ook dit jaar geniet u van een heerlijk verblijf in dit bijzonder Delftse hotel. Natuurlijk wordt u verwelkomd door een enthousiast, bevlogen en vriendelijk team. Familiair en toch met internationale allure. Opvallend? Het muzikale thema en veel live muziek. Passend bij de muzikale carrière van Antoon – die ons 1 september 2022 helaas ontvallen is – en liefde voor muziek van de hele familie.

2024

Met een roerige coronaperiode achter de rug, gaat ons blik weer lekker op de toekomst. Vol goede moed, met frisse energie én een geheel nieuw interieur. Samen met Muurbloem design studio is ons gehele hotel voorzien van een muzikaal genre per verdieping. Van rock tot jazz. Van hiphop tot klassiek. Stijlvol, muzikaal en dus typisch Hotel Delft Centre.

Hotel Delft Centre

Kamers

Neem een kijkje in de stijlvolle kamers, passend bij iedere gelegenheid. Een weekendje naar Delft met de familie? Zin in live muziek? Of kies voor een romantische overnachting. U bent thuis in Delft.

Wij gebruiken cookies!

Deze site gebruikt cookies om de ervaring te verbeteren

COVID-19

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.