Bezoek bijzonder Delft

Bezoek bijzonder Delft en leer de Prinsenstad écht kennen

Ons team bij Hotel Delft Centre heeft een aantal tips voor een onvergetelijk bezoek aan Delft. Buiten de gebaande paden om. Want Delft leert u echt kennen wanneer u tips krijgt van echte Delvenaren. Dus bent u er klaar voor? Want hier begint de voorpret. Dit zijn de tips waarmee u de legendarische Prinsenstad leert kennen zoals weinig mensen haar kennen. 

Het perfecte plaatje
Delft doet het goed op beeld. Dus neem de camera mee en ga op pad. Wandel of fiets naar de Oostpoort. Deze oude stadspoort is één van de meest fotogenieke plekken in Delft. Waarom? Omdat je hier de romantiek voelt. Het is dan ook een populaire plek voor verliefde stelletjes. De Hooikade, nog geen kilometer verderop, is eveneens een bezoek waard. Johannes Vermeer deed hier inspiratie op voor het beroemde Gezicht op Delft. En u snapt vast waarom. Een ander mooi stadsgezicht is te vinden ter hoogte van Kampveldweg 3. Hier is het mogelijk om Molen de Roos, de Oude Kerk en de Nieuwe Kerk in één beeld vast te leggen. Dit is #instagrammable Delft.

Voor de bierliefhebber
Delft is van oorsprong een echte bierstad. Rond het jaar 1600 telde de Prinsenstad maar liefst 200 brouwerijen. Wie van een goudgele rakker houdt, komt hier dus wel aan zijn trekken. Bierhuis de Klomp is het oudste café in de stad en bestaat sinds 1652. Voor een lokaal gebrouwen bier gaat u naar Stadsbrouwerij de Koperen Kat of de Delftse Brouwers. En bij bierwinkel Hoptic koopt u heerlijke bieren voor thuis. Het overweldigende assortiment bestaat uit nieuwe bierstijlen en er kan vers bier getapt worden bij een growlerstation. Proost!

Street art
Om street art te vinden, hoeft u in Delft niet ver te zoeken. Op de muur van Hampshire Hotel Delft Centre prijkt een levensgrote mural van Micha de Bie. Deze mural is onderdeel van de street art route die u langs verschillende kunstwerken in de binnenstad voert. Nog zo’n groot kunstwerk is ‘la Perla’ in de wijk Buitenhof. Indrukwekkend en kleurrijk. Nog niet uitgekeken? In winkelcentrum Dashof in de wijk Tanthof-Oost wordt u verrast met wildlife van kunstenaar Dopie. 

Shop till you drop
In de buurt van de Oude kerk zijn allerlei cadeauwinkels te vinden voor unieke souvenirs. Bij conceptstore Voorlopig en De Etalagefabriek treft u allerlei snuisterijen, tweedehands kleding en handgemaakte cadeaus van lokale makers. Iets verderop, aan het Vrouw Juttenland, shopt u bij De Winkel en Steen Papier Schaar de meest bijzondere ansichtkaarten. Voor een vrolijke noot aan het thuisfront. De laatste home deco trends shopt u bij Loco Lama op de Molslaan. Eén ding is zeker. U komt niet met lege handen thuis.

Met kids
Stadsboerderij Buytendelft is een prettige plek om in het groen te ontspannen. Met de geiten knuffelen, de kippen voeren. Het kleine spul zal zich zeker vermaken. Daarnaast zijn er activiteiten te doen zoals ponyrijden of klompengolf. Bij zonnig weer is de waterspeeltuin een aanrader. Of bezoek Open Delft. Deze gezellige stadsbibliotheek staat garant voor veel (voor)leesplezier. Het proeflokaal in de bieb is een laagdrempelige plek om wat te drinken met kleintjes. Filmhuis Lumen op het doelenplein vertoont elke week toegankelijke kinderfilms die u niet tegenkomt in de reguliere bioscoop. Delft met kinderen. Het is een goede combinatie.

Delfts blauw met een twist
Wie Delft zegt, zegt Delfts blauw. Henk Schiffmacher laat met zijn tattoo collectie zien dat het bekende porselein ook helemaal van nu kan zijn. De collectie is te bewonderen in de museumwinkel van Royal Delft. Perfect te combineren met een museumbezoek.

De ontwerpen van Heinen Delfts Blauw zullen u ook verbazen. U kan hier terecht voor wandborden met humoristische prints, moderne tulpenvazen, Delfts blauwe huisjes voor droogbloemen en nog veel meer.
Een budgetvriendelijke tip: Bij chocolaterie De Lelie verkopen ze Delfts Blauwe tegeltjes met grappige spreuken. Bent u het tegeltje zat? Eet hem dan lekker op. 

Neus achterna
Wie niet zo’n planner is, komt in Delft ook een heel eind. De compacte binnenstad leent zich er goed voor om te voet te verkennen. Zet de telefoon uit en vertraag. Geef uw ogen maar eens goed de kost. Delft is bijzonder. Trouwens, heeft u al een kamer geboekt?

Wij gebruiken cookies!

Deze site gebruikt cookies om de ervaring te verbeteren

COVID-19

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.