Overnachten in Delft

De 6 redenen om te overnachten in Delft

Overnachten in Delft

Stel je voor; je wilt een weekendje weg met vrienden of familie naar een bijzondere stad in Nederland. Dan is een dagje Delft een fantastische keuze. Geloof ons, het zal je verbazen. Delft heeft een bijzonder karakter, grootse geschiedenis en kent vele hippe hotspots. Er is (meer dan) genoeg te doen. En na een dag vol vermaak plof je neer op een heerlijk matras in één van de hotels in Delft. Overnachten in Delft? Tijd om kennis te maken met dat wat Delft te bieden heeft.

Het begin van Delft

Zo rond 1246 ontstaan rondom de eerst gegraven waterlopen, oftewel grachten. Het zal je dan ook niet verbazen dat een oud Hollands woord voor graven ‘delven’ is. Vanuit die eeuwenoude stadskern komen bijzonder waardevolle verhalen en personen voort. Denk maar aan de schilder Johannes Vermeer, microbioloog Antoni van Leeuwenhoek of de vader des vaderlands Willem van Oranje. Delft kent met de Technische Universiteit (TU) en hoogwaardige biotech een innovatief karakter, maar zal te allen tijde de historie waarderen. Dit is het Delfts fundament.

De binnenstad

Zie je het voor je? De twee kerken stijgen hoog boven de gevels uit, de boetiekjes kleuren zich met Delfts Blauw en andere gave artikelen en het fotogenieke marktplein vertelt een verhaal. En dat weet je het zeker… Je bent in Delft. De Prinsenstad kent vele grote winkels en pittoreske boetiekjes. Het karakter van de stad Delft laat zich omschrijven als een grootse stad met een rijke geschiedenis. 

Hippe activiteiten

Delft leent zich perfect voor een wandeling of een gave fietstocht. Langs de grachten, over de pleinen en door de kleine straatjes. Maar weet je wat ook gaaf is? Een escape room in Delft. Wat denk je van een toffe escaperoom in het meest Delftse hotel, met als centraal thema ‘The Beatles’. Escape Delft? Liever niet natuurlijk. Maar nu moet je wel even, want de tijd loopt. 

Prettige ligging

Delft is bijzonder goed bereikbaar en ligt fraai tussen grote steden als Den Haag en Rotterdam. Zodoende ben je dichtbij diverse moderne en historische stadscentra, maar ook een gave activiteit als het strand is binnen handbereik. 

Delftse keukens

Delft staat bekend om haar horeca. In de avond kan het gonzen in de binnenstad. De heerlijkste geuren komen je tegemoet terwijl je langs de Delftse grachten struint. Van de Italiaanse keuken tot gerechten uit India. Maar ook wereldse gerechten en lokale specialiteiten. Dineren met een speciaal uitzicht over Delft? Dan kan je hier terecht. In Delft komt iedereen aan z’n culinaire trekken. En van oudsher is Delft een enorme bierstad. Dus er zijn ook genoeg mogelijkheden om de glazen te heffen. Proost, op een dagje Delft.

Overnachten in Delft

De hotels in Delft zijn er in verschillende soorten en maten. De fameuze hotels aan de grachten, de grote hotels aan de rand van de stad of juist een hotel met een specifiek thema als muziek. Hotel Delft Centre is zo’n typisch Delfts familiehotel met het thema muziek als hoofdrolspeler. Met het groen van Delftse Hout in de rug en de Delftse binnenstad in zicht, zit je perfect aan de poorten van de stad. Het hotel is volledig in muziekthema. Over de rode loper. Muziek klinkt in de lounge. Welkom thuis in het meest Delftse hotel met internationale klasse. 

Wij gebruiken cookies!

Deze site gebruikt cookies om de ervaring te verbeteren

COVID-19

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.