Pleased to meet you… Bert

In gesprek met Bert Calis

Maak kennis met onze chef Bert

Maak kennis met de teamleden van Hotel Delft Centre. Chitesh was onlangs aan de beurt en hij gaf het stokje door aan onze chef Bert.

Bert Calis (60 jaar) begon ruim 2 jaar geleden als chef van restaurant Swing. Elke dag maakt hij met veel plezier een heerlijke maaltijd klaar voor onze gasten. Of het een uitgebreid 4-gangen diner is of een eenvoudige hap, Bert draait er zijn hand niet voor om. Daarnaast is Bert altijd in voor een gezellig gesprek en geeft hij altijd wel een leuke kooktip mee voor thuis.

Waarom is de keuken jouw favoriete plek in Hotel Delft Centre?
Dit is echt mijn plek. Dit is waar ik me erg thuis voel. Blijkbaar zit het koken in ons bloed want mijn 4 zoons hebben ook allemaal in de keuken gestaan of werken daar nog steeds.

Het restaurant mag nog steeds niet open. Hoe is dat voor jou?
Natuurlijk zijn er behoorlijk wat nadelen te bedenken aan deze tijd. Ik mis het om heel uitgebreid te kunnen koken voor een vol restaurant. Anderzijds maakt het ons hechte team nog hechter. In mijn vrije tijd heb ik een cursus keyboard gevolgd, daar had ik nu eindelijk tijd voor. Naast koken is muziek een grote hobby en inspiratiebron.

Waar word je blij van?
Ik houd erg van dieren. Ik heb 2 honden, 2 katten en 3 papegaaien waar ik druk mee ben samen met mijn vrouw. Een gezellige beestenboel bij ons thuis dus.

Mijn werk doe ik ook met veel plezier. Er is niets fijner dan onze gasten verwennen met een eerlijk en heerlijk diner of lunch. Als ik mag kiezen maak ik het liefst klassieke gerechten klaar, dan ben ik helemaal in mijn element.

Wat is je favoriete muziek ?
Italiaanse muziek. Vooral de muziek van Riccardo Cocciante vind ik mooi.
Ook filmmuziek luister ik graag. Vooral van Ennio Morricone. Ik heb één van de laatste concerten van hem in 2019 bezocht, dat was heel indrukwekkend.

Het nummer wat voor mij het meest betekent is ‘Wind beneath my wings’ van Bette Midler. Ook de vertaling van Paul de Leeuw is prachtig.

Heb je nog makkelijk recept voor mensen thuis?
Jazeker, bij deze het recept voor een gezonde oranje soep.

Benodigdheden voor 1 liter soep:
200 gram zoete aardappel
200 gram (winter)wortel
1 oranje paprika
1 teentje knoflook
40 gram gember of 1 dl gember siroop
5 gram gerookte paprika poeder
1 liter groente bouillon
1 dl olijfolie

Werkwijze:
Schil de wortel en zoete aardappel en snij deze en de paprika in stukken van ongeveer 3 cm. Fruit deze met de knoflook en de gember aan.
Voeg de paprikapoeder en het groente bouillon toe en laat deze ongeveer 1 uur zachtjes koken. Met de staafmixer deze glad roeren en serveren met maïs brood en zoete aardappel chips. Eet smakelijk!

Bert gaat op zijn beurt in gesprek met Feras, onze collega van de technische dienst. We’ll keep you posted!

Wij gebruiken cookies!

Deze site gebruikt cookies om de ervaring te verbeteren

COVID-19

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.